Evenimente

Picture

Conferinta cu tema "Medierea vs Protectia consumatorilor"

05 iulie 2013 | 4076 accesari

Vineri, 5 iulie 2013, la Institutul Bancar Român, începând cu ora 14:00, a avut loc conferinţa cu tema "Legea 115/2012 – Medierea vs protecţia consumatorilor", organizată de Asociaţia "O şansă pentru viitor", Centrul Avocaţilor Mediatori şi Institutul Internaţional de Mediere, în parteneriat cu Editura Universul Juridic.

Evenimentul s-a adresat consumatorilor, dar şi mediatorilor, care trebuie să cunoască prevederile în materiea protecţiei consumatorilor, dar şi politica europeană în domeniu, având în vedere faptul că în luna martie a fost adoptată Directiva Parlamentului European şi a Consiliului privind soluţionarea alternativă a litigiilor în materie de consum şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 şi a Directivei 2009/22/CE (Directiva SAL în materie de consum). Prin aceasta se doreşte ca nivelul procedurilor SAL sau ADR (soluţionare alternativă a litigiilor) să fie egal la nivelul statelor membre UE, iar actorii implicaţi în domeniul comercial (consumatorii şi comercianţii) să cunoscă aceste proceduri.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri, atât de apreciată în cadrul tuturor evenimentelor organizate pe marginea medierii, a urmat intervenţiilor lui Bogdan Nica – Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Bogdan Chiriţoiu – Preşedinte al Consiliului Concurenţei, ale altor specialişti în mediere, protecţia consumatorilor şi economie.

În cadrul evenimentului a avut loc şi lansarea cărţii "Medierea – Oxigen pentru o societate modernă", coordonată de Alina Gorghiu, alături de autorii Ion Dedu, Ciprian Frandeş, Mihai Munteanu, Manuela Sîrbu şi Bogdan Stănescu.

Galerie Foto Eveniment